Huusko_OutiOlen Uudenmaan Vihreiden hallituksen varajäsen ja Tuusulan Vihreiden puheenjohtaja.  Päivätyökseni johdan valtakunnallista osuuskuntaa, joka tuottaa viittomakielen tulkkauspalveluita. Tulkkaan itsekin vielä sen verran, mitä paperinpyörittämiseltä ehdin. Naamani on saattanut vilahtaa Pressiklubin tulkatussa uusinnassa tai eduskunnan kyselytunnin tv-lähetyksessä.

Tulin mukaan Vihreisiin ennen edellisiä kuntavaaleja, vaikka olin aina ajatellut pysyä erossa politiikasta. Tuli yllättäen tarve antaa yhteiskunnalle takaisin edes jotain vastineeksi siitä kaikesta hyvästä, mitä olen saanut oman ja lasteni hyvinvoinnin takaamiseksi. Yhteisiä asioita hoitamaan tarvitaan koko ajan uutta verta ja näin liityin minäkin siihen (äitini suvussa kulkevaan) ketjuun naisia, jotka haluavat saada muutosta aikaan.

Vihreissä tärkein järjestöllinen tavoitteeni on jäsenmäärän kasvattaminen sekä alueellisen yhdistyksen että piirin näkökulmasta. Olin aidosti hämmästynyt, kun tajusin, miten vähän jäseniä Vihreillä on Uudellamaalla ja valtakunnallisestikin. Kuitenkin vihreästi ajattelevia ja samat arvot jakavia ihmisiä on kymmeniä tuhansia.

Suomi on yhdistysten luvattu maa ja meistä moni kuuluu useampaan yhdistykseen. Silti poliittiseen yhdistykseen liittyminen on ison kynnyksen takana.

Miksi oletetaan, että Vihreisiin kuuluminen edellyttää jotakin isompaa panosta, kuin muissa hyvän asian yhdistyksissä mukana oleminen? Onko pelkona se, että joutuu ”politikoimaan” tai pitää ensin ymmärtää jotakin elämää suurempaa poliittista peliä? Itse olen mm. SPR:n jäsen, mutta en toimiakseni aktiivisena, vaan vain tukeakseni hyvää asiaa. Myös Vihreää aatetta voi kannattaa liittymällä jäseneksi, vaikkei muuten olisikaan kiinnostunut politiikasta.

Ei arvoteta, ei aseteta kynnyksiä, ei edellytetä aatteen paloa, vaan otetaan ihmisten tuki vastaan semmoisenaan. Vaikka uusia aktiivisia toimijoita tarvitaan, vielä enemmän tarvitaan niitä, jotka ovat henkisenä ja taloudellisena tukena taustalla. Tule mukaan! Eläköön rivijäsenyys!

Outi Huusko

Kirjoittaja on piirihallituksen varajäsen ja Tuusulan vihreiden puheenjohtaja