Kuntavaalien ehdokasasettelu päättyi tänään 28.2. klo 16. Vihreät teki Uudenmaan vaalipiirin alueella oman ehdokashankintaennätyksensä, yhteensä 655 ehdokasta kaikkiaan 25:ssä kunnassa. Vihreät asettaa ensimmäistä kertaa ehdokaslistan jokaiseen Uudenmaan vaalipiirin kuntaan. Vihreillä on myös hyvä mahdollisuus valtuutettuihin jokaisessa Uudenmaan kunnassa.

 

Vihreät asettaa vaaleihin täyden ehdokaslistan Espoossa, Lohjalla ja Vantaalla. Suurinta määrällistä kasvua ehdokaslistoilla on tapahtunut Kirkkonummella ja Porvoossa (8 ehdokkaan lisäys verrattuna vuoteen 2012) sekä Nurmijärvellä ja Sipoossa (7 ehdokkaan lisäys). Suurin suhteellinen kasvu tapahtuu Vihreiden ehdokaslistalla Lapinjärvellä, jossa ehdokaslistan koko kolminkertaistuu kahdesta ehdokkaasta kuuteen, sekä Hangossa, jossa Vihreän ehdokaslistan koko yli kaksinkertaistuu listan koon kasvaessa vuoden 2012 kahdesta ehdokkaasta viiteen.

 

Vihreiden tavoitteena on nousta kuntavaaleissa Uudenmaan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Kannatusmittauksissa Vihreät onkin ollut kovassa nosteessa. Vihreät lähtee kuntavaaleihin kolmen kärkiteeman kautta, jotka ovat ympäristö, koulutus ja työ. Vihreiden kuntavaaliohjelmaan ja Vihreiden 12 kuntavaalilupaukseen voit tutustua tarkemmin täältä: https://www.vihreat.fi/kuntavaalit-2017

 

Lisätietoja:

Tuomas Green

Uudenmaan Vihreiden toiminnanjohtaja

045-1242 818

tuomas.green@vihreat.fi

Vihreät teki Uudellamaalla ehdokashankintaennätyksensä
Tagged on: