Vihreät johtamaan Uudenmaan liiton ja HUS:n valtuustoja

– ”Tavoitteena entistä elinvoimaisempi ja yhtenäisempi Uusimaa”

 

Kevään kuntavaalien myötä Uudenmaan maakunnan toiseksi suurimmaksi puolueeksi noussut Vihreät on saanut useita tärkeitä kuntarajat ylittäviä johtotehtäviä.  

Maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi nimettiin helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mari Holopainen ja HUS:n valtuuston puheenjohtajaksi niin ikään helsinkiläinen, HUS:n hallituksessa aiemmin vaikuttanut pitkän linjan kuntapoliitikko Suzan Ikävalko.

HUS:n hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin kaupunginvaltuutettu Jari Oksanen Porvoosta. Oksanen toimii myös HUS:n konsernijaoston varapuheenjohtajana. Maakuntahallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kaupunginvaltuutettu Timo Juurikkala Vantaalta.

”Tuleva maakuntauudistus on yksi Suomen hallintohistorian suurimpia. Vaikka nykymuotoisen maakunnan sekä HUS:n hallintoelinten kausi on normaalia lyhyempi, on se sitäkin tärkeämpi. Yhteinen tavoitteemme on huolehtia, että siirtymäkausi maakuntahallintoon sujuu ilman suuria ongelmia ja haasteet käännetään mahdollisuuksiksi. Uudenmaan vahvuudet kuten osaaminen tulee nostaa kehityksen ja kilpailukyvyn ajureiksi”, toteavat Mari Holopainen ja Timo Juurikkala.

Näihin vahvuuksiin kuuluu myös Suomen toiseksi suurin työnantaja ja monia erikoissairaanhoidon valtakunnallisista erityistehtäviä hoitava Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Vihreiden näkemyksen mukaan Meilahden tutkimus- ja opetustyö kannattaa entistä vahvemmin valjastaa osaksi tulevaisuuteen katsovaa innovaatio- ja elinkeinopolitiikkaa.

”Työskentelen myös sen eteen, että palveluiden potilaslähtöinen, tarkoituksenmukainen integraatio etenee Uudellamaalla perustason palveluiden ja erikoissairaanhoidon välillä. Kun työnjako ja yhteistyö pelaa saumattomasti,on tuloksena todennäköisesti myös kustannustehokkuutta, palveluiden parempaa vaikuttavuutta ja  asiakastyytyväisyyttä”, lupaa Suzan Ikävalko.

Uudenmaan maakuntavaltuusto piti järjestäytymiskokouksensa 29. elokuuta ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) valtuusto 30. elokuuta.

 

Lisätietoja:

 

Mari Holopainen, p. 040 762 0944

 

 

 

 

 

 

 

Suzan Ikävalko, p. 050 583 4292

 

 

 

 

 

 

 

Timo Juurikkala, p. 040 555 4013

 

 

 

 

 

 

 

Jari Oksanen, p. 0400 494 039

 

 

 

 

 

 

Uudenmaan liiiton tiedote valinnoista: 

https://www.uudenmaanliitto.fi/uudenmaan_liitto/uutishuone/tiedotteet/mari_holopainen_maakuntavaltuuston_puheenjohtajaksi_outi_makela_jatkaa_hallituksen_johdossa.27854.blog

HUS:n tiedote valinnoista:

http://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/Suzan-Ikavalko-HUSn-valtuuston-puheenjohtajaksi.aspx?Category=8c76ac53-2e71-4362-8abf-d0b57bb5dfca

Vihreät johtamaan Uudenmaan liiton ja HUS:n valtuustoja
Tagged on: