Uudenmaan vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi WWF:n pääsihteeri Timo Tanninen

Vihreä Uusimaa ry valitsi maanantaina 30.10. pidetyssä yleiskokouksessaan viimeiseksi eduskuntavaaliehdokkaakseen helsinkiläisen Timo Tannisen. Yksi ehdokaspaikka tuli vapaaksi espoolaisen Kirsi Aropaltion luopuessa ehdokkuudestaan perhesyistä. WWF Suomen pääsihteerinä toimiva metsänhoitaja Tanninen on vihreiden listoilla sitoutumattomana ehdokkaana. Pernajassa syntyneen Tannisen äidinkieli on ruotsi.

Tuoreelta ehdokkaalta löytyy varma mielipide Suomen ympäristöpolitiikan selkeästä
ryhdistäytymistarpeesta: “Itämeren leväkukinnat ja yhä laajemmalle levittäytyvät kuolleet
merenpohjat, hiilidioksidipäästöjen ja luonnonvarojen käytön jatkuva kasvu sekä luontomme sadat uhanalaistuneet eläin- ja kasvilajit ovat selviä merkkejä siitä, ettei kaikki ole kohdallaan. Puheet eivät riitä, nyt tarvitaan tekoja, siksi pyrin eduskuntaan”,
sanoo Timo Tanninen.

“Ympäristöasioiden edistäminen on usein nähty vain rasitteena, itse näen sen päinvastoin mahdollisuutena. Esimerkiksi ympäristöteknologiasta on kehitettävissä Suomelle uusi ja
vahva teollisuudenala, joka luo kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja. Tämä edellyttää
kuitenkin valtiolta pitkäjänteisten ja määrätietoisten ohjauskeinojen käyttöä, nykymenolla olemme auttamattomasti jäämässä jälkeen alan kansainvälisestä kehityksestä”, jatkaa Tanninen.

Uudenmaan vihreillä on nyt täysi 34 ehdokkaan lista. Tavoitteena vuoden 2007 eduskuntavaaleissa on saada yksi lisäpaikka eli yhteensä 5 kansanedustajaa.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Timo Tanninen, puh. 040-574 9266
Vihreä Uusimaa ry:n puheenjohtaja Anna-Stiina Lundqvist, puh. 040-5525 432
Vihreä Uusimaa ry:n toiminnanjohtaja Anu Puisto, puh. 09-5860 4158

Uudenmaan vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat