Ville Turkka ja Janne Länsipuro ehdolle Uudenmaan Vihreiden listalta

Tiedote julkaisuvapaa 21.1.2019


Uudenmaan vihreät on nimennyt ehdolle eduskuntaan vantaalaisen Iceheartsin perustajan Ville Turkan ja loviisalaisen luomuruokayrittäjän ja kaupunginvaltuutetun Janne Länsipuron. Vihreillä on Uudellamaalla nyt julkistettuna yhteensä 31 ehdokasta. Uudenmaan Vihreät tulee jättämään täyden 36 ehdokkaan listan.

 

Ville Turkka tunnetaan ennen kaikkea pitkästä syrjäytymisen vastaisesta työstään Icehearts ry:ssä. Yhdistyksen toimintamallina on perustaa urheilujoukkueita ja ennaltaehkäistä näin syrjäytymistä joukkueurheilun avulla. Tällä hetkellä Suomessa toimii 41 Icehearts -joukkuetta 11 paikkakunnalla.

Ville Turkan tärkein teema vaaleissa on nuorten syrjäytymisen ehkäisy: “Suomessa on valtavasti nuoria, jotka ovat vaarassa syrjäytyä yhteiskunnasta. Jokainen nuori maksaa yhteiskunnalle niin taloudellisesti kuin erityisesti henkilökohtaisella tasolla. Eduskunta tarvitsee edustajia, jotka ymmärtävät syrjäytymistä ja sen ehkäisyä. Tämä on koko Suomen etu.”

Jokainen syrjäytynyt aiheuttaa yhteiskunnalle valtavat kustannukset, arviosta riippuen 370 000 – 1 300 000 euroa. “Taloudelliset kustannukset ovat kuitenkin vain toinen puoli syrjäytymistä. Jopa tärkeämpi näkökulma on sosiaaliset vaikutukset, niin henkilön kuin koko yhteiskunnan kannalta”, Ville Turkka toteaa.

Janne Länsipuro on toiminut Vihreissä pitkään sekä valtuutettuna, että eri puolue-elimissä ja yhden kaksivuotiskauden myös puolueen varapuheenjohtajana. Kampanjassaan Länsipuro haluaa tarjota konkreettisia askelia kestävään tulevaisuuteen, painottaen erityisesti omaa työtään lähellä olevia aiheita, ruokaa, koulutusta, työtä ja yrittämistä. Hän peräänkuuluttaa poliittisen keskustelun lähtökohdaksi juurisyiden tarkastelua.

 

“Ilmastonmuutoksen kaltaiset viheliäiset pulmamme juontavat juurensa vieraantumiseen luonnosta, toisistamme ja itsestämme. Jotta niiden ratkaisuyritykset eivät jäisi laastarin kaltaisiksi, on ymmärrettävä syyt ja saavutettava riittävän laajasti jaettu näkemys siitä, millaisessa maailmassa haluamme tulevaisuudessa elää. Politiikka ei ole ‘yhteisten asioiden hoitamista’, vaan sen linjaamista minkälaisin tavoittein ja reunaehdoin me yhteiskuntana asiat hoidamme”, Länsipuro muotoilee.

 

“Ruokajärjestelmässä vieraantumisemme näkyy erityisen selvästi. Tiedämme kaikkien ihmisten tarvitsevan ruokaa päivittäin, nyt ja tulevaisuudessa. Silti sahaamme yhteistä oksaamme tuottamalla ja kuluttamalla ruokaa kestämättömästi. Poliittisilla päätöksillä voidaan alkutuotantoa ohjata ympäristöystävälliseksi, kasvattaa kestävän ruoan kysyntää velvoittamalla julkiset toimijat vastuullisiin hankintoihin , tukea ruoka-alan innovaattoreita sekä suunnata kehitysapu kestävän ruokaturvan rakentamiseen”, Länsipuro linjaa.

Lisätietoja
Uudenmaan Vihreiden toiminnanjohtaja, piirin vaalipäällikkö

Tuomas Green

045-1242 818

tuomas.green[at]vihreat.fi