Rauli Virtanen Vihreiden ehdokkaaksi Uudeltamaalta

Uudenmaan Vihreät on nimennyt toimittajana ja tietokirjailijana tunnetun Rauli Virtasen sitoutumattomana ehdokkaana eduskuntavaaleihin. Virtanen on saanut työstään useita tunnustuksia, muun muassa Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon. Suomalaisille Virtanen on tullut tutuksi erityisesti ulkomaankirjeenvaihtajana. Virtanen on raportoinut useilta kriisialueilta, Vietnamin sodasta lähtien. Virtanen toimii tällä hetkellä sitoutumattomana kaupunginvaltuutettuna Vihreiden ryhmässä kotikunnassaan Espoossa.

Virtanen lähtee ehdolle kevään vaaleissa ollakseen mukana vaikuttamassa suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuteen. Hän haluaa puolustaa toivoa ja taistella kyynisyyttä vastaan.

“Toimittajana työskennellessäni olen oppinut, että on tärkeää puolustaa faktoja. Hyvä päätöksenteko ei perustu hetken kiihkoon, vaan huolelliseen asioiden puntarointiin. Emme voi tehdä esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaa hetken tunnekuohun vallassa”, Virtanen toteaa.

“Vaaleissa ratkaistaan, miltä arvopohjalta ratkomme aikamme ongelmia tulevina vuosina. Haluan olla puolustamassa inhimillistä Suomea. Ilmastonmuutosta tai syrjäytymistä ei torjuta rajoja sulkemalla. Tosiasia on, että ilmastonmuutoksen vuoksi yhä useammat ihmiset joutuvat jättämään kotinsa ja pakenemaan muualle konfliktien ja elinympäristöjen köyhtymisen vuoksi”, Virtanen huomauttaa.

Virtasen mukaan nykyisen hallituskauden leikkaukset tutkimuksen ja koulutuksen rahoitukseen ovat heikentäneet Suomen tulevaisuuden näkymiä. Sen vuoksi hän peräänkuuluttaa, että Suomesta pitää tehdä jälleen koulutuksen kärkimaa. ”Suomalaisen sivistysyhteiskunnan vahvuus on ollut koko kansan koulutus. Panostamalla koulutukseen teemme tulevaisuudesta paremman yhtä lailla suomalaisille kuin maailman köyhimmillekin.

Koulutus on väline, jolla voimme ratkaista ympäristöongelmia ja vähentää eri kulttuureihin kuuluvien välisiä konflikteja”, Virtanen päättää.

Rauli Virtasen valinnan jälkeen Vihreillä on julkistettuna Uudeltamaalta 32 ehdokasta. Uudenmaan Vihreät tulee jättämään täyden listan ja haastamaan Kokoomuksen ja SDP:n Uudenmaan suurimpana puolueena.

Lisätietoja: Tuomas Green, toiminnanjohtaja ja vaalipäällikkö, Uudenmaan Vihreät, 045-1242 818, tuomas.green@vihreat.fi

Jos haluat mukaan kampanjaan, ota yhteyttä: kampanjapäällikkö Tarja Pusa, raulintukiryhma@gmail.com