Olen porvoolainen 40-vuotias kestävän hyvinvoinnin tutkija. Viime kuntavaaleissa olin ensimmäistä kertaa ehdolla, pääsin kaupunginvaltuustoon ja minut valittiin valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Nyt vaikutan myös kaupunginhallituksen varajäsenenä ja rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenenä.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden tohtori ja sosiaalityöntekijä. Olen väitellyt yhteiskuntapolitiikasta ja tehnyt pitkään yhteiskuntatieteellistä ympäristötutkimusta Kelan tutkimusosastolla ja Helsingin yliopistolla. Tällä hetkellä toimin Jyväskylän yliopiston tutkijatohtorina.

Olen luonteeltani auttaja ja vastuunkantaja. Aikaisemmin olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä lastensuojelussa ja aikuissosiaalityöntekijänä. Viimeisten 20 vuoden ajan olen rakentanut nykyistä kestävämpää hyvinvointia ja taloutta tutkijana, aktivistina ja paikallispoliitikkona. Olen toiminut aktiivisesti monessa yhdistyksessä, jotka edistävät ekologisesti kestävää ja sosiaalisesti oikeudenmukaista tulevaisuutta. Lisäksi olen osallistunut valtakunnan tason kestävän kehityksen politiikkaan Sitran koordinoiman kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsenenä.

Etsin ratkaisuja ilmastonmuutoksen ja ylikulutuksen haasteisiin. Lähden tekemään rohkeita päätöksiä, jotka suuntaavat taloutta ja suomalaista hyvinvointivaltiota maapallon kantokyvyn rajoihin. Perheeseeni kuuluu puoliso sekä ala- ja yläkouluikäiset lapset. Pidän kirjoista, kahviloista, keskusteluista, kävelyretkistä ja iloisista juhlista.

www.tuulihirvilammi.fi/