Haluan, että päätöksiä tehdään ja lakeja säädetään ihmisiä ja ympäristöä kunnioittaen. Ei ole oikein jättää heikommassa asemassa olevia vaille huolenpitoa tai kuluttaa luonnonvaroja yli ympäristön kantokyvyn. Vastaaminen aikamme suurimpiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, edellyttää tiedon ja tutkimuksen aseman vahvistamista, osallisuutta ja välittämistä, riippumatonta lainvalmistelua sekä avoimuutta ja yhteistyötä.

Vaalilupaukseni
– Lupaan tehdä kaikkeni turvallisen elinympäristön ja monimuotoisen luonnon puolesta. Ilmastonmuutos ja luonnon köyhtyminen on mahdollista pysäyttää.

– Vahvistan koulutuksen ja tutkimuksen asemaa sekä koulutuksen tasa-arvoa ja resursseja kaikilla koulutusasteilla. Päätöksenteon on oltava avointa ja läpinäkyvää sekä perustuttava tietoon ja tutkimukseen.

– Edistän vahvoja hyvinvointipalveluita, jotka luovat hyvän elämän ja sujuvan arjen perustan jokaiselle. Teen työtä eriarvoistumisen torjumiseksi.

Minusta:
Työnteko yhteisten asioiden puolesta on aina ollut minulle tärkeää. Olen toiminut aiemmin järjestöissä ja kansalaisaktiivina ja nykyisin toimin kunta- ja maakuntapäättäjänä. Tutkijataustani antaa minulle vahvan perustan käsitellä laajoja kokonaisuuksia ja moniulotteisia asioita eri näkökulmista.

– Tutkija, FT, 42 vuotta
– Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja, kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen varajäsen, Uudenmaan maakuntavaltuuston varajäsen
– Kirkkonummen vihreiden puheenjohtaja
– Perheenäiti, 2 lasta
– Juureni ovat pohjoisessa, Rovaniemen ja Lapin luonnossa
– Harrastuksina retkeily, kirjallisuus ja puutarhanhoito

www.saarahuhmarniemi.fi