Olen omistanut koko työurani eläinten hyvinvoinnille. Kaikessa toiminnassani on yksinkertainen, mutta suuri tausta-ajatus: haluan ymmärtää miten eläimet toimivat, tuntevat ja hahmottavat maailmaa. Se onnistuu vain tieteelliseen ajattelutapaan nojaamalla.

Tältä pohjalta olen esimerkiksi osallistunut eläinten käyttäytymisen asiantuntijana suomalaisen eläinalan koulutuksen kehittämiseen, kouluttanut nykyisiä ja tulevia eläinalan ammattilaisia, edistänyt seura-, tuotanto ja eläintarhaeläinten hyvinvointia, kouluttanut eläimiä lukuisiin tv-, elokuva- ja teatterituotantoihin ja kirjoittanut useita palkittuja tietokirjoja eläinten pidosta ja kouluttamisesta. Kenties tunnetuin kirjani on “Pennun kasvatus”. Olen työskennellyt myös kansainvälisissä tehtävissä. Myös pienyrittäjien ja pätkätyöläisten ongelmat ovat lähellä sydäntäni, sillä kumpiakin löytyy sekä elokuva- että eläinalalta.

Olen sitä mieltä, että ihmisellä on oikeus jossain määrin hyödyntää eläimiä, mutta vain niiden perusoikeuksia kunnioittaen. Jos eläimet vain saavat elää lajityypillistä elämää, niistä osa voi aivan hyvin sopia ihmisen kumppaniksi, ja miksei myös olla ihmisen ruokaakin. Haluan kuitenkin merkittäviä tutkittuun tietoon perustuvia parannuksia eläinten hyvinvointilakiin. Perustuslakiin tulee lisätä eläinten perusoikeuksia koskeva kappale. Tällöin eläinten oikeudet ja ihmisten mahdollisuudet ansaita elantonsa saadaan samalle viivalle.

Elämäni olisi vaivattomampaa ja helpompaa, jos keskittyisin vain toimimaan eläinten parissa, mutta enää en siihen pysty. Olen kauhulla seurannut, miten ilmastonmuutos on omana elinaikananikin edennyt, ja miten vähän sen eteen kukaan oikeasti tekee. Lähdin ehdokkaaksi, koska katson että Vihreät on ainoana puolueista kunnolla hahmottanut, miten dramaattisia muutoksia tullaan tarvitsemaan. Haluan silti, että Vihreiden sisälläkin ilmastopolitiikka perustuu tiukasti tutkittuun tietoon ja oikeasti tehokkaisiin keinoihin.

Olen tässäkin asiassa vahvasti pragmaattinen: ilmastoasioissa olennaista on muuttaa ihmisten toimintaa, ei heidän ajatuksiaan. Yhteiskunnan täytyy tehdä ilmastonsuojelu niin helpoksi, että se on yksilötasolla luonteva ratkaisu jota ei tarvitse sen suuremmin miettiä tai perustella. Siksi ilmastonsuojelussa vastuu on nimenomaan poliitikoilla ja suuren skaalan ratkaisuissa. Yksilöiden teoilla emme pysty ilmastonmuutosta torjumaan, vaan tarvitaan rakenteiden muutosta.