Olen Uudenmaan kansanedustaja, maakuntavaltuuston jäsen, Espoon kaupunginvaltuutettu, kahden nuoren äiti ja koulutukseltani bioprosessitekniikan diplomi-insinööri. Työkokemusta on kertynyt muun muassa siivoojana, kioskin myyjänä, kasviöljytehtaalta ja tutkijana TKK:lla. Harrastan retkeilyä, mökkeilyä ja kuntosuunnistusta.

Minulle tärkeitä teemoja on lasten ja nuorten asiat, hyvinvoinnin ja työllisyyden edistäminen, luonnonsuojelu sekä ilmastonmuutoksen torjunta. Vammaisten oikeuksien puolustaminen on minulle sydämen asia. Haluan jatkaa työtäni rakentaa tasa-arvoisempaa maailmaa, jossa huolehditaan heikoimmista sekä kannustetaan työhön ja yrittäjyyteen. Koulutus on oltava kaikkien ulottuvilla, tieteeseen ja tutkimukseen on panostettava. Vanhusten hoiva on laitettava kuntoon ja terveyspalveluja parannettava.

Eduskunnassa olen keskittynyt talouskysymyksiin, turvallisuuteen ja ihmisoikeuksien puolustamiseen tarkastusvaliokunnassa ja lakivaliokunnassa. Olen tehnyt työtä lapsiperheiden, hyvinvointipalvelujen, luonnonsuojelun sekä työllisyyden eteen. Pidän tärkeänä sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja kiirehdin terveyseroja kaventavaa sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta. Ikäihmiset ovat rakentaneet maamme hyvinvoinnin, heille on taattava turvallinen vanhuus. Arvostan elävää maaseutua ja kotimaista lähiruokaa. Elämässä tarvitaan myös taidetta ja kulttuurin viljelyä. Ilmastonmuutoksen torjunnassa Suomella on hyvät edellytykset olla puhtaan teknologian ja uusiutuvan energian edelläkävijä.

Suomen lajirikas luonto, vesistöt, vaelluskalat, vanhat metsät ja suot on suojeltava. Haluan, että meitä seuraavat sukupolvet saavat leikkiä lumessa ja uida Itämeressä. Haluan tehdä jatkossakin työtä Suomen parhaaksi.

www.johannakarimaki.fi