Olen Pirkka-Pekka Petelius, 65-vuotias helsinkiläinen näyttelijä. Olen toiminut myös käsikirjoittajana, ohjaajana, draama-, dokumentti- ja mainoselokuvatuottajana sekä lauluartistina. Minulla on siis vuosikymmenten kokemus yksityisyrittäjänä. Lisäksi olen jo vuosia työskennellyt TV:ssä ja radiossa luontotoimittajana sekä lasten ja nuorten ohjelmien parissa.

Luonto ja retkeily ovat olleet varhaislapsuudesta saakka tiivis ja luonnollinen osa elämääni muokaten persoonallisuuttani luonto- ja ympäristöystävälliseksi siinä määrin, että ilman niitä ei minuuttani olisi olemassa. Tässä maailmantilanteessa se on väistämättä johtanut siihen, että nykyisin omistan pääsääntöisesti kaiken aikani luonnon, ympäristön ja ilmastonmuutoksen seuraamiseen ja pyrin vaikuttamaan osaltani asioihin sekä yksityishenkilönä että kansalaisjärjestöjen kautta. Olen vuosien mittaan toiminut mm. WWF:n hallintoneuvoston jäsenenä, Trophy Free EU -liikkeessä sekä Suomen luonto -lehden kolumnistina.

Nyt ilmastonmuutoksen edetessä ja ekologisen biodiversiteetin huvetessa niitä torjuvat toimenpiteet ovat välttämättömiä ja ehdottoman kiireellisiä. Katson kansalaisvelvollisuudekseni pyrkiä lisäämään vaikutusmahdollisuuksiani asiaintilan korjaamiseksi. Siksi asetun ehdolle eduskuntavaaleissa.

Haluan painottaa opiskelumahdollisuuksien tärkeyttä kaikille mahdollisena elinikäisenä projektina alkaen varhaiskasvatuksesta aina eläkeikään asti. Koen sivistysyhteiskunnan ylläpidon ja yhdenvertaisuuden toteuttamisen monin tavoin tärkeäksi, suorastaan välttämättömäksi.

Monipuolisella työ- ja elämänkokemuksellani, eri aloille ulottuvilla laaja-alaisilla yhteyksilläni haluan edistää valtakunnan hyvinvointia ja rakentaa parempaa tulevaisuutta kaikille.

pirkkapekkapetelius.blogspot.com/