Börje UimonenMinulla on pari harrastusta joihin saan menemään vapaa-aikani mukavasti. Vapaa-ajan kalastuksen nuorisotoiminnan vetäminen Uudellamaalla ja vihreän vaalityön buustaus.

Uudenmaan vihreissä olen toiminut kolmatta vuotta. Ensin vuoden hallituksen varajäsenenä ja nyt varsinaisena. Työelämässä olen johtanut erilaisia it-hankkeita yli 25 vuotta, joten yhteiskunnan digitalisoituminen on syvällä DNA:ssa. Vihreät on poliittinen kotini ympäristöasioiden ja liberaalin arvomaailman vuoksi.

Oman poliittisen roolini olen rajannut puolueen järjestö- ja vaalityöhön. En tule olemaan ehdokkaana kuntavaaleissa, joten minulla on mahdollisuus tukea kenttätyötä useiden pienten kuntien alueella. Kannatuksen levittäminen koko Uudellemaalle onkin minun ykkösagendani. Vaalien välillä kierrän aktiivisesti paikallisyhdistyksien kokouksissa ja tapahtumissa.

Vaalityössä uskon vahvasti some-näkyvyyteen ja perinteiseen torinäkyvyyteen. Varsinkin pienissä kunnissa on ihan välttämätöntä näyttäytyä kuntalaisille elävänä ja katu-uskottavana vaihtoehtona. Moni tulee äänestämään seuraavissa kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa elämässään vihreää ehdokasta.

Vaalien alla minut näkee usein vihreällä teltalla messuilla tai toritapahtumissa. Tuon tullessani paikallisilta puuttuvaa vaalirekvisiittaa kuten teltan, soppatykin, äänentoistolaitteet, ilmapallot jne. Kannatuksessa olemme haastamassa Kokoomuksen, joten meidän täytyy näyttäytyä kaikkialla vakuuttavasti. Kisaammehan ensimmäistä kertaa valtakunnan suurten puolueiden sarjassa.

Börje Uimonen

Kirjoittaja on Uudenmaan vihreiden hallituksen jäsen