Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen vihreä aluevaltuustoryhmä

 

 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

 

Hyvinvointialuevaltuustot valittiin aluevaaleissa tammikuussa 2022.

Uusimaa on jaettu neljään eri hyvinvointialueeseen, joista kukin muodostaa oman vaalipiirinsä: Länsi-, Keski- ja Itä-Uusimaa sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat kunnat ovat Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti.

Hyvinvointialue vastaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen tuottamisesta ja järjestämisestä alueellaan 1.1.2023 alkaen. Siihen saakka sosiaali- ja terveyspalveluista vastasivat kunnat.

Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueen valtuustoon 79 jäsentä. Aluevaltuusto on hyvinvointialueen tärkein päättävä elin, ja sen toimikausi on neljä vuotta. Vaaleissa valittiin aluevaltuustoon 10 vihreää valtuutettua.

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen sivut

AJANKOHTAISTA

Uudenmaan Vihreät aluevaltuustoryhmät: Sote-leikkaukset vaarantavat palveluihin pääsyn

Uudenmaan Vihreät aluevaltuustoryhmät: Sote-leikkaukset vaarantavat palveluihin pääsyn

Hallitus päätti kehysriihessä valtavista säästöistä, jotka tulevat murentamaan suomalaista hyvinvointivaltiota. Vihreät aluevaltuutetut ympäri Suomen ovat huolissaan siitä, miten rankasti leikkaukset on kohdistettu välttämättömiin hyvinvointipalveluihin ja jo...

lue lisää
Vauvat ovat väärä säästökohde.

Vauvat ovat väärä säästökohde.

Ylipäätään vauvat, vauvaperheet, synnyttäjät ja raskaana olevat ovat kerta kaikkiaan väärä säästökohde. Raskautta, synnytystä ja synnytyksestä toipumista tukevia palveluita tulisi pikemminkin vahvistaa. Ei tässä maassa nytkään synny liikaa lapsia, eikä meillä ole yhteiskuntana varaa mokata yhdenkään pienen elämän alkua.

lue lisää