Huusko toimii Uudenmaan Vihreiden hallituksen puheenjohtajana, ja hänellä on pitkä kokemus Tuusulan Vihreiden puheenjohtajana toimimisesta. ”Järjestötyö taitaa olla minulla verissä. Eihän tätä tehdä palkinto mielessä, paitsi tietysti vaalivoitto, mutta tottakai kiitos tuntuu hyvältä!” toteaa Outi Huusko nimeämisen jälkeen.

Huusko on Viittomakielialan Osuuskunta Vian toimistusjohtaja. Siviiliammatissaan viittomakielentulkkina Huusko on toiminut jo yli 30 vuotta. Huusko tuli tunnetuksi koko Suomen kansalle hallituksen viime keväisten koronatiedotustilaisuuksien myötä, joissa Huusko toimi tulkkina. Työ ja luottamustoimet pitävät kiireisinä, mutta Huuskolta löytyy aikaa myös oopperalle, joka onkin hänen suuri intohimonsa. Huuskon voi nähdä esiintyvän Suomen kansallisoopperan ja -baletin tämän kauden Covid fan tutte oopperassa, jossa hänet nähdään omana itsenään.

Pasanen on toiminut vaalivastaavana Lohjan Vihreissä useaan otteeseen kartuttaen tasaisesti ehdokasryhmää vaaleista toiseen. Lohjalla on saatu täysi lista jo kahtena aikaisempana vaalivuotena peräkkäin! ”Lohjalla täysi lista on jo perinne. On hienoa saada tunnustusta työstä, ja uskon että tämä on mahdollista myös muualla Uudellamaalla!

Lohjan Vihreät avasivat kuntavaalikampanjansa jo kesäkuussa. Pasasen kiinnostus ympäristöä ja luontoa kohtaan on ollut aitoa ja hänen yhteiskunnallinen toimintansa merkittävää. Ammatiltaan Pasanen on toimittaja ja hänen tiedetään viihtyvän vapaa-ajallaan liikunnan parissa, sekä marjastaen ja kalastaen ahkerasti, kirjallisuuden ahmimista unohtamatta.

Kolmas valittu vuoden vihreä aktiivi on Pirkanmaan Vireiden varapuheenjohtaja Elisa Kivistö-Orjatsalo.