Uudenmaan Vihreät ry:n yleiskokouksessa 21.9. valittiin yhteensä neljä uutta ehdokasta vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Ehdolle asetettiin Santeri Leinonen Hyvinkäältä ja kolme muuta ehdokasta, jotka eivät ole tässä vaiheessa vielä julkisia.

Leinonen on hyvinkääläinen kaupunginvaltuutettu, joka toimii myös Vihreiden Ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän toisena puheenjohtajana. Leinonen opiskelee Helsingin yliopistossa venäjän kieltä, maailmanpolitiikkaa ja Venäjä-tutkimusta. Ulkopolitiikkaan perehtynyt Leinonen aikoo pitää yllä keskustelua siitä, miten Nato-jäsenyys muuttaa Suomen kansainvälistä asemaa: ”Eduskunnassa tarvitaan vahvaa Venäjä-osaamista. Nyt on myös aika panostaa muihin Pohjoismaihin ja eurooppalaiseen yhteistyöhön”, Leinonen toteaa.

Leinonen haluaa tehdä reilun ja eri taustoja yhdistävän kampanjan: ”Näiden vaalien suuri kysymys tulee olemaan talous ja se, kuinka ihmisten rahat saadaan riittämään energiakriisin ja inflaation kourissa. On kaikenikäisten ihmisten yhteinen velvollisuus huolehtia vihreästä siirtymästä ja hyvinvointivaltion palveluiden jatkuvuudesta myös tulevaisuudesta.”

Samassa yhteydessä jo aiemmin ehdokkaaksi valittu espoolainen arkkitehti, hyvinvointialueen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Henna Partanen julkisti ehdokkuutensa.  Partanen kantaa huolta Suomen tulevaisuudesta: “Suomi tarvitsee kestäviä ja pitkälle katsovia ratkaisuja hyvinvointiyhteiskuntamme turvaamiseksi. Ennaltaehkäisy kannattaa, oli sitten kyse ilmastonmuutoksen tai luontokadon torjumisesta tai ihmisten hyvinvoinnin turvaamisesta. Erityisesti perusterveydenhuollon riittävä rahoitus on turvattava, jotta jokainen saa hoitoa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa”.

Yhteensä Uudenmaan Vihreät on nimennyt 26 ehdokasta. Uudenmaan Vihreät tulee nimeämään eduskuntavaaleihin 2023 täyden listan. Vihreät haastaa Kokoomuksen ja SDP:n Uudellamaalla alueen suurimpana puolueena. Tuleva eduskuntavaalikampanja on Vihreiden historian suurin. Seuraavan kerran ehdokkaita nimetään marraskuussa.

Aikaisemmin nimetyt ehdokkaat löytyvät Uudenmaan Vihreiden kotisivulta: Uudenmaan Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat.

Lisätietoja:

Oskari Sundström, toiminnanjohtaja
oskari.sundstrom@vihreat.fi
045 124 2818

Partasen kuvan on ottanut Janne Kärkkäinen ja Leinosen Tuomo Manninen.