Uudenmaan Vihreät ry asetti 10.1. ehdolle Järvenpääläisen Samuel Jyrinkin vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Jyrinki on somesta tunnettu vaikuttaja, kirjailija sekä yli kymmenen vuotta sosiaali- ja terveysalalla työskennellyt sosionomi. Tärkeimmäksi tehtäväkseen hän kuitenkin kokee neljän lapsensa kasvattamisen.

Jyrinki kokee vaikuttamisessaan keskeisimmäksi tehtäväkseen taata turvallinen, sekä terveyttä ja hyvinvointia rakentava ympäristö elää ja olla: “Oli sitten kyse yhteiskunnasta yleensä tai sen pienemmistä yksiköistä, kuten työpaikoista, kouluista tai kodeista, ympäristön pitää tarjota ihmisille tämä mahdollisuus yhdenvertaisesti. Näin ei kuitenkaan tutkimusten mukaan vielä ole, ja tämän olen myös vähemmistötaustani ja työurani kautta kokenut ja nähnyt. Ammattilaisena ja isänä minulle on erityisen tärkeää vaikuttaa siihen, että lapset ja nuoret ovat monimuotoisesti, näkyvästi ja heitä aidosti kuultuna tulevaisuutta koskevissa päätöksissä.” 

“Vaikka tulevalla vaalikaudella tarvitaan talouden tasapainottamista kipeidenkin ratkaisujen kautta, se ei saa tarkoittaa sitä, että jo valmiiksi heikommassa asemassa olevat kärsivät, eriarvoisuus lisääntyy tai ilmastotavoitteet unohtuvat. Eikä se saa tarkoittaa, että kouluissa ja lapsiperheissä pahoinvointi lisääntyy. Siksi juuri nyt on erityisen tärkeää, että tulevalla kaudella on päättäjiä, jotka tuovat tämän äänen kuuluviin”, Jyrinki toteaa.

Samassa yhteydessä jo aiemmin ehdokkaaksi valittu vantaalainen Harri Hölttä julkisti ehdokkuutensa. Hölttä on ympäristökysymysten ammattilainen, joka on työskennellyt vuosien varrella niin kansalaisjärjestöissä, kuten Luonnonperintösäätiössä ja Luonnonsuojeluliitossa, sekä tutkimuksen kuin erilaisten luottamustehtävien parissa eri puolilla maata. Vantaalla asuva Hölttä on koulutukseltaan filosofian maisteri kotimaisen historian alalta. Suomalaisen alkuperäisluonnon suojelu sekä lintuharrastus ovat lähellä Höltän sydäntä.

”Voin tuoda eduskuntaan lisää ympäristökysymysten asiantuntemusta, joka esimerkiksi luonnonsuojelulaista ennen joulua käydyssä keskustelussa osoittautui yllättävän kapeaksi. Luontokadon ja ilmastokriisin torjuntaa ei voida laittaa tauolle kesken kaiken vaan toimintaa on tehostettava entisestään. Valtiontalouden tasapainottaminen on mielestäni aloitettava ensi vaalikaudella, mutta se on tehtävä hallitusti. Mielestäni jokaisen suomalaisen kannattaisi ainakin kerran elämässään asettua ehdokkaaksi vaaleissa, mikä edesauttaisi ymmärtämään sitä, miten yhteiskunta toimii.” 

Yhteensä Uudenmaan Vihreät on nyt nimennyt 31 ehdokasta. Uudenmaan Vihreät tulee nimeämään eduskuntavaaleihin 2023 täyden listan. Vihreät haastaa Kokoomuksen ja SDP:n Uudellamaalla alueen suurimpana puolueena. Tuleva eduskuntavaalikampanja on Vihreiden historian suurin Uudellamaalla. Seuraavan kerran ehdokkaita nimetään myöhemmin tammikuussa.

Aiemmin on nimetty 30 ehdokasta, joista 27 on nyt julkisia ehdokkaita. Aikaisemmin julkistetut ehdokkaat löytyvät Uudenmaan Vihreiden kotisivulta: Uudenmaan Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat. Aiemmin julkistetut ehdokkaat ovat:

Tiina Elo, Espoo

Reija Friman, Vantaa

Olga Gilbert, Vantaa

Odessa Holmberg, Inkoo

Inka Hopsu, Espoo

Outi Huusko, Tuusula

Saara Hyrkkö, Espoo

Tuire Kaimio, Vantaa

Timo Kilpiäinen, Espoo

Sanna Kivineva, Porvoo

Noora Koponen, Espoo

Santeri Leinonen, Hyvinkää

Tiia Lintula, Järvenpää

Mari Lotila, Porvoo

Markus Myllyniemi, Kirkkonummi

Leni Niinimäki, Nurmijärvi

Jarmo Pasanen, Lohja

Henna Partanen, Espoo

Matti Saarni, Vihti

Peppi Seppälä, Espoo

Tia Seppänen, Vantaa

Eva Tawasoli, Vantaa

Laura Tulikorpi, Kerava

Ville Tulkki, Espoo

Mikko Viilo, Vantaa

 

Lisätietoja:

Oskari Sundström, toiminnanjohtaja
oskari.sundstrom@vihreat.fi
045 124 2818

Uusien ehdokkaiden yhteystiedot:

Harri Hölttä, holttah@gmail.com, +358 40 7229224
Samuel Jyrinki, herkkamies@gmail.com, 0445528031