Vihreät on poliittinen liike, joka tekee työtä sen hyväksi, että tuleville sukupolville jäisi elinkelpoinen maapallo. Taistelemme tasa-arvoisen, turvallisen ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden puolesta. Annamme äänen niille, joiden ääni ei muuten kuulu: luonnolle, tuleville sukupolville, heikommassa asemassa oleville.

Uudenmaan Vihreät hakee poliittista sihteeriä vakituiseen työsuhteeseen. Työn kokonaisuuteen kuuluu yhden tai kahden vihreän aluevaltuustoryhmän työn tukeminen Uudenmaan alueella. Työnjaosta sovitaan nyt palkattavan ja olemassa olevien työntekijöiden osaaminen ja toiveet huomioiden rekrytoinnin jälkeen.

Palkattavalta henkilöltä toivotaan erityisesti osaamista ja innostusta viestinnän kehittämiseen ja toteuttamiseen.

Poliittisen sihteerin tehtäviin kuuluu

 • sisäinen ja ulkoinen viestintä alueen osalta
 • hyvinvointialueen vihreiden valtuustoryhmien poliittisena sihteerinä toimiminen
 • kokousten valmistelu
 • päätöksistä viestiminen
 • luottamushenkilöiden tehtävien tukeminen
 • luottamuspaikkaneuvotteluissa tukeminen
 • alueen tapahtumien ja tilaisuuksien järjestely
 • alueen vihreän toiminnan tukeminen ja kehittäminen
 • ehdokkaiden ja alueen jäsenyhdistysten tukeminen vaalityössä
 • toiminnanjohtajan avustaminen muissa piirin asioissa.

Hakijalta edellytetään itsenäistä työotetta ja kykyä itsensä johtamiseen vaihtelevissa tehtävissä, huolellisuutta ja taloushallinnon osaamista, hyviä toimisto-ohjelmien sekä moninaisten digitaalisten palveluiden käyttötaitoja sekä viestintätaitoja ja hyvää suomen kielen taitoa. Tehtävässä tarvitaan myös järjestötoiminnan tuntemusta, hyviä ihmissuhdetaitoja, paineensietokykyä ja halua toimia vapaaehtoisten kanssa.

Eduksi katsomme sosiaali- ja terveysalan tai kunnallisen päätöksenteon ymmärtämisen, muun kielitaidon ja erityisesti ruotsin kielen osaamisen, ajokortin sekä kampanjointikokemuksen.

Työ on vakituinen ja alkaa 1.1.2024 tai mahdollisimman pian sen jälkeen. Työaika on 35 tuntia viikossa ja palkka 2 699,33 €/kk sekä mahdolliset kokemuslisät. Työtä tehdään pääasiassa Vihreiden puoluetoimistolla sekä valtuustoryhmien toimitiloissa hyvinvointialueilla. Työ vaatii ajoittain liikkumista Uudenmaan alueella ja sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputöitä. Työnantajana toimii Vihreä liitto r.p.

Tarjoamme monipuolisen työn, johon voi itse vaikuttaa, ja jossa pääsee kehittymään. Valittava henkilö pääsee työskentelemään erittäin mielenkiintoisessa toimintaympäristössä. Vihreillä saat näköalapaikkoja politiikkaan ja vaalityöhön, verkostoitumismahdollisuuksia sekä tilaisuuden olla muuttamassa Suomea ja Eurooppaa vihreämmäksi. Tervetuloa mukaan!

Lähetä hakemuksesi viimeistään ke 29.11. osoitteeseen hakemus@vihreat.fi (otsikko Hakemus: Uudenmaan poliittinen sihteeri). Haastattelut järjestetään viikolla 49 Vihreiden puoluetoimistolla tai tarvittaessa etäyhteydellä.

Lisätietoja tehtävästä antavat

 • toiminnanjohtaja Oskari Sundström, puh. 045 124 2818.
  To 16.11. klo 14.00–16.00, ma 20.11. klo 09.00–11.00 ja to 23.11. klo 15.00–17.00
 • järjestöpäällikkö Katja Hintikainen, puh. 050 4670 739. Pe 17.11. klo 10.00–12.00 ja ti 28.11. klo 10.00–12.00.