Uudenmaan Vihreät valitsi syyskokouksessaan 13.12. hallituksen jäsenet kaudelle 2024–2025. Puheenjohtajaksi valittiin 23-vuotias hyvinkääläinen kaupunginvaltuutettu Santeri Leinonen. Leinonen on humanististen tieteiden kandidaatti ja tekee tällä hetkellä maisteriopintoja venäjän kielestä Helsingin yliopistosta sekä kansainvälisestä politiikasta Tampereen yliopistossa erikoistuen Venäjän ulkopolitiikkaan.

“Kaiken piirin työn tarkoituksena on tavoite siitä, että huomisen päätöksenteossa luonto, inhimillisyys ja sivistys huomioidaan enemmän kuin tänään. Tämä saavutetaan vaalien kautta ja iloitsen mahdollisuudesta ryhtyä työhön yhdessä koko Uudenmaan vihreän joukkueen kanssa”, kuvaa tuleva puheenjohtaja Leinonen tärkeää tehtäväänsä.

Puheenjohtajan kapulan Leinoselle antoi neljä vuotta puheenjohtajana toiminut talouspäällikkö ja viittomakielen tulkki Outi Huusko Tuusulasta. “Neljään vuoteen on mahtunut koronan värittämät kuntavaalit, Uudenmaan neljällä alueella käydyt historian ensimmäiset aluevaalit sekä eduskuntavaalit. Kuumana käynyt vaalikone on työllistänyt piiritoimistoa, puheenjohtajaa ja koko hallitusta. Toivotan runsaasti tsemppiä uuden puheenjohtajan kaksivuotiskaudelle, sillä edessä on taas uudenlaiset vaalit, kun alue – ja kuntavaalit järjestetään yhtä aikaa”, kannustaa Huusko uutta puheenjohtajaa.

Lisäksi hallitukseen valittiin Jaana Carlenius Keravalta, Jenna Jourio Tuusulasta, Anja Presnukhina Kirkkonummelta sekä Marjaana Sanila Espoosta. Varajäseniksi valittiin Elina Ahde Inkoosta, Siru Sirpa Kauppinen Vantaalta sekä Henri Mehtälä Vantaalta.