Karkkilan_Kesapaivat_Frosterus

Kuva: Anu Frosterus.

Poliittinen vaikuttaminen ja vihreän yhdistyksen toiminnan pyörittäminen ovat antoisia harrastuksia. Asioiden perehtyminen ja vastuunkantaminen vie oman aikansa, kiistatta myös perheeltä. Vastakkainasettelut poliittisen aktiivisuuden ja perheen ajankäytön välillä eivät ole harvinaisia.

Vauvan voi ottaa valtuustoseminaariin tai taaperon hallituksen kokoukseen. Mutta miten huomioida toiminnassa koko perhe? Puoliso, joka kantaa vastuun perheen pyörittämisestä, kun isästä tai äidistä on jäänyt kotiin vain vessaan unohtuneet kokouspaperit?

Yksi vaihtoehto on järjestää koko perheelle sopivaa toimintaa. Paitsi jäsenistön, myös aktiivien perheet voi huomioida kutsumalla erityisesti heidät esimerkiksi lähiluontoretkelle. Vaalitapahtumien puolella tutuksi ovat tulleet erilaiset lapsille suunnatut tilaisuudet, joissa myös oma perhe voi olla mukana osallistujana.

Pidemmän askeleen aktiivien lähipiirin huomioinnissa ovat ottaneet Karkkilan vihreät.

– Olen useamman vuoden ajan kutsunut jäsenistön perheineen meille kotiin vihreille Kesäpäiville , kertoo yhdistyksen pitkäaikainen aktiivi Anu Frosterus.

Tällöin tavoitteena ei ole toimintasuunnitelman hiominen tai kunnan talousarvion kanssa taistelu. Frosterus arvioi, että näin yhdistysaktiivien vapaa-ajankäyttö yhdistystoiminnan hyväksi tulee perheissä helpommin hyväksytyksi.

– Hallituksen kokoukset ovat meilläkin kyllä avoimia, mutta ne voivat olla toimintaan perehtymättömille raskas tapa viettää yhteistä aikaa. Kesäpäivillä on erilainen tunnelma ja keskustelu rönsyilee aiheesta toiseen. Edellisellä kerralla osa porukkaa lähti kotiin omenapiirakkaresepti kainalossa, muistelee Frosterus tyytyväisenä.

– Anu Heikkilä