Heikkila_Anu_15-01_21_031_pieniPariisin ilmastokokous alkoi tällä viikolla. Maailman johtajat sorvaavat uutta ilmastosopimusta, tavoitteena ei sen enempää eikä vähempää kuin oman pallomme elinkelpoisena pysyminen. Tämän saman tavoitteen eteen vihreät ovat tehneet töitä koko olemassaolonsa ajan. Valtavasti, tinkimättömästi ja – vaikka se politiikassa kornilta kuulostaakin – epäitsekkäästi.

Mikä tai kuka sitten on tämän työmäärän takana?

Ulospäin näkyvä osuus vihreistä ovat 15 kansanedustajaamme. Taustalla häärivät muun muassa eduskuntaryhmän työntekijät, puoluetoimiston duunarit sekä me piirityöntekijät. Leipäpapeiksi en lähtisi ketään tästä loistoporukasta haukkumaan. Tosiasia kuitenkin on, että teemme politiikkaa ja mahdollistamme puolueen sujuvan toiminnan myös työksemme.

Tämän liikkeen käynnissä pitävä voima on kuitenkin muualla. Äärimmäisen tärkeää työtä vihreiden tavoitteiden toteutumisen eteen tekevät luottamushenkilömme kunnissa, kuntayhtymissä sekä vihreissä yhdistyksissä. Teidän panoksenne sekä omistautumisen määrä kantaa välillä eteenpäin myös meitä duunareita. Näin olen ainakin asian itse kokenut lukemattomissa kohtaamisissa.

Tänään, vapaaehtoisten päivänä 3.12., sanon sydämestäni kiitos teille kaikille. Olitte sitten valtuustossa, teknisen lautakunnan varana, yhdistyksen puheenjohtajia tai vaikkapa puoluehallituksessa. Ilman teitä vihreä liike ei olisi liike.

Toivotan teidät kaikki vihreät vapaaehtoiset sekä jäsenemme mukaan piirin jouluglögeille 8.12.!

Anu Heikkilä
Kirjoittaja on Uudenmaan vihreiden toiminnanjohtaja

P.S. Mikäli et pääse paikalle, mutta haluaisit osallistua etäyhteyden kautta, niin otapa yhteyttä (anu.heikkila_at_vihreat.fi), koitamme järjestää asian :)! Koitetaan järjestää!