Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen vihreä aluevaltuustoryhmä piti ensimmäisen kokouksensa ja järjestäytyi. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Saara Hyrkkö ja varapuheenjohtajiksi Markus Myllyniemi ja Henna Partanen.

– Vihreä valtuustoryhmä on valmiina hommiin Länsi-Uudenmaan asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Teemme töitä sujuvien hoitopolkujen, yhdenvertaisten palveluiden ja henkilöstön hyvinvoinnin puolesta. Ryhmästämme löytyy mielenkiintoa ja osaamista niin nuorten kuin ikäihmistenkin hyvinvointiin, sosiaalihuollon ja terveydenhuollon kysymyksiin sekä johtamisen ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen, kertoo Saara Hyrkkö.

Vihreä valtuustoryhmä päätti kutsua kokouksiinsa edustajat niistä alueen kunnista, joista ei tullut valituksi vihreitä valtuutettuja tai varavaltuutettuja.

– Vihreät valtuutetut ovat sitoutuneet toimimaan koko alueen asukkaiden hyväksi. Haluamme pitää tiiviisti yhteyttä kaikkiin alueen kuntiin. Meille on tärkeää varmistaa, että asukkaiden osallisuus toteutuu myös pienempien kuntien osalta hyvinvointialueen toiminnassa, toteaa Markus Myllyniemi.

Vihreiden valtuustoryhmään valittiin sunnuntain aluevaaleissa kymmenen valtuutettua ja kymmenen varavaltuutettua. Mukana on mm. terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaisia, kokeneita kuntapoliitikkoja, kaksi kansanedustajaa ja Vihreiden nuorten puheenjohtaja.

– Ensimmäisessä kokouksessa kävi selväksi, että vihreiden ryhmässä on monipuolista ja rautaista osaamista. On hienoa lähteä tällä porukalla ja yhdessä muiden puolueiden kanssa rakentamaan uutta hyvinvointialuetta, sanoo Henna Partanen.

Vihreä valtuustoryhmä järjestäytyy uudelleen, kun ryhmä päättää luottamuspaikkojen jakamisesta.

Saara Hyrkkö on diplomi-insinööri ja kansanedustaja. Hyrkkö toimii Espoossa hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan puheenjohtajana. Hän on myös ollut Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta valmistelevan toimielimen poliittisen seurantaryhmän jäsen.

Markus Myllyniemi on yrittäjä ja talouden sekä historian maisteriopiskelija. Myllyniemi toimii Kirkkonummen kunnanhallituksen jäsenenä sekä perusturvalautakunnan puheenjohtajana. Hän on myös Kirkkonummen vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Henna Partanen on arkkitehti. Partanen toimii Espoossa kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Hän on myös ollut Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta valmistelevan toimielimen poliittisen seurantaryhmän jäsen.