Tuoreen tiedon mukaan hyvinvointialueilla on mahdollisuus tehdä jo ensi vuodeksi investointisuunnitelma, jossa haetaan valtiolta lupaa pitkäaikaiseen lainaan. Vantaan ja Keravan tila- ja palveluverkkosuunnitelma ei ole vielä valmistunut, joten nyt joudutaan etenemään nurinkurisessa järjestyksessä. Vihreät pitävät tärkeänä, ettei mitään ratkaisuja tehtäisi kiireessä. 

Vantaan kaupunki valmistelee sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastuslaitoksen kiinteistöjen myymistä joko Vantaa-Keravan hyvinvointialueelle tai ulkopuolisille kiinteistöyrityksille hyvinvointialueen vuokrattavaksi. Keravalla ei ole ollut kiirettä myydä kiinteistöjään tässä vaiheessa.

“Pitkän tähtäimen palveluverkkosuunnitelman tulee ohjata hyvinvointialueen investointeja ja edellytämme, että aluevaltuustolla on mahdollisuus päivittää investointisuunnitelmaa aina tarpeiden mukaan. Suunnitelmassa on myös varmistettava huoltovarmuuden kannalta strategisimmat tilat”, toteaa vihreän aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Laura Tulikorpi.

Vihreät haluavat, että palvelut säilyvät lähellä kuntalaista ja järkevän hintaisissa tiloissa kiinteistön omistajasta riippumatta. Turvallisuuden ja pitkäjänteisen palveluverkkosuunnittelun kannalta tärkeimmille kohteille tulisi löytää ensisijaisesti luotettava julkinen omistaja ja tontit säilyttää kaupunkien omassa omistuksessa.

Vantaalla Tikkurilan uusi hyvinvointikeskus tulisi sijoittaa sellaiseen paikkaan johon on hyvät julkiset kulkuyhteydet. “Tärkeää on aloittaa rakentaminen mahdollisimman pian, sillä nykyiset terveysaseman tilat ovat tulleet tiensä päähän. Kaupungin ja alueen tulee tehdä hyvin tiivistä yhteistyötä keskenään, sekä informoida luottamushenkilöitä ja asukkaita avoimesti”, kiteyttää Vantaan vihreän kaupunginvaltuustoryhmän puheenjohtaja Eve Rämö.

 


 

Lisätietoja:

Laura Tulikorpi
Vihreän Aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja
laura.tulikorpi@kerava.fi 0400-587191

Eve Rämö
Aluevaltuutettu, Vantaan vihreän kaupunginvaltuustoryhmän puheenjohtaja
eve.ramo@vantaanvihreat.fi ja 044-9741458