Terveisiä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen historian ensimmäisistä talousarvioneuvotteluista.
Saimme useita vihreitä tavoitteita läpi!
 

 

KURAATTOREIDEN varhaiskasvatustyö jatkuu

Varhaiskasvatuksen kuraattoreiden työn jatkuminen alueella varmistetaan hanke-rahoituksen turvin. Rahoitus on turvattu kolmeksi vuodeksi. 

OMAISHOITOON lisää rahaa

Esitimme omaishoitoon 0,2 milj. Neuvotteluissa päädyttiin esittämäämme summaan, joka kohdennetaan puoliksi vanhusten ja vammaisten omaishoitoon.

ILMASTOTYÖ kuuluu myös hyvinvointialueelle

Esitimme ilmasto-ohjelman koordinointiin kestävyysasiantuntijan vakanssia. Tätä ei enemmistö puolueista kannattanut, joten ilmasto- ja kestävyystavoitteiden edistäminen allokoidaan osaksi yhden viranhaltijan työnkuvaan. Lopputulos on kuitenkin pieni askel oikeaan suuntaan.

HENKILÖSTÖPULAN ratkaisu vaatii lisää rahoitusta

Esitimme määrärahalisää kriittisimpien työtehtävien henkilöstöresurssin turvaamiseksi. Kaikki puolueet jakoivat huolen henkilöstöpulasta. Enemmistö puolueista ei kannattanut määrärahan lisäämistä. 

STOP lähisuhde- ja kunniaväkivallalle

Kehitetään henkilöstön osaamista sekä yhteistyötä kaupunkien ja viranomaisten kanssa lähisuhde- ja kunniaväkivallan vastaisessa työssä. 

ENNALTAEHKÄISTÄÄN nuorisorikollisuutta

Alueemme tekee aktiivista yhteistä ja monialaista työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja nuorisorikollisuuden ennaltaehkäisemikseksi Vantaan ja Keravan sekä järjestöjen ja viranomaisten kanssa.

ANONYYMI REKRYTOINTI etenee

Hyvinvointialueella käynnistetään pilotti anonyymin rekrytoinnin soveltamisesta.

MONIKULTTUURISUUSOSAAMISTA vahvistetaan

Alueemme on Suomen kansainvälisin alue. Kehitetään henkilöstön valmiuksia palvella alueemme kielellisesti ja kulttuurisesti monimuotoistuvaa asiakaskuntaa.

ASUNNOTTOMUUTTA kitketään tehokkaasti

Asunnottomuuden vastaista työtä tehdään monella tasolla; ennaltaehkäisevänä, neuvontana ja ohjauksena, sosiaalityön keinoin, tuettuna asumisena ja asunto ensin –periaatteen mukaisesti. Yhteistyötä tehdään kaikkien asunnottomuutta ehkäisevien tahojen kanssa.

JALKAUTUVA JA ETSIVÄ PÄIHDETYÖ

Hyvinvointialue selvittää millä keinoin kaduille jalkautuva ja etsivä päihdetyö voitaisiin järjestää Vantaa-Keravan alueella.

 

Kiitos neuvottelijoillemme Olga, Eva ja Laura! Kiitos myös alueemme osaaville viranhaltijoille sekä muille poliittisille ryhmille rakentavasta yhteistyöstä.

Lisätietoja:

Laura Tulikorpi
Vihreän Aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja
laura.tulikorpi@kerava.fi
p. 0400-587191