Haluan olla mukana tekemässä inhimillisempää ja vastuullisempaa politiikkaa yhdenvertaisemman Suomen puolesta!

Olen 36-vuotias hammaslääkäri ja kahden kouluikäisen lapsen äiti. Toimin suunterveyden asiantuntijana järjestösektorilla ja olen monipuolinen sote-alan osaaja. Keravalla vaikutan kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

Sydäntäni lähellä ovat ihmisten yhdenvertaisuuden lisääminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen. Minua on kehuttu taitavaksi kohtaamaan erilaisia ihmisiä sekä määrätietoiseksi tieteen ja oikeudenmukaisuuden puolestapuhujaksi.

#KAUHAKAUPALLA inhimillisyyttä päätöksentekoon! Tuodaan inhimillisyys takaisin politiikan keskiöön ja pysäytetään eriarvoistava politiikka! Haluan panostaa laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja koulutukseen ja taata jokaiselle lapselle eheän koulupolun. Haluan tukea työllistymistä kurittamisen sijaan ja huolehtia myös yhteiskunnan heikoimmista. Haluan uudistaa sosiaaliturvan joustavammaksi ja kannustavammaksi.

#KAUHAKAUPALLA asiantuntemusta eduskuntaan! Palautetaan arvo tieteelle ja tutkimukselle! Eduskunnassa tarvitaan aitoa asiantuntemusta. Haluan uudistaa sosiaali- ja terveyspalvelut tutkittuun tietoon pohjautuen ja ihminen edellä, ei markkinavoimien ohjaamina.

#KAUHAKAUPALLA vastuullisuutta vaikuttamiseen! Ilmasto-ohjelman on oltava kunnianhimoinen! Sillä on hintansa. Jos emme tee tarvittavia toimia, hinta on vielä kovempi, ja sen maksavat meidän lapsemme ja lapsenlapsemme. Sen hinta on ihmishenkiä vaativat sään ääri-ilmiöt, rannikkokaupunkien tulviminen ja mahdollisesti kokonaan veden alle jääminen, viljelyolosuhteiden heikkeneminen, kuivuus ja nälänhätä sekä ilmastopakolaisten vyöry. Ilmastonmuutos on valtava inhimillinen tragedia.

www.ehdokkaat.vihreat.fi/mari.kauhaniemi