Olen ajatuspaja Liberan ensimmäinen vihreä toiminnanjohtaja. Valmistuin kauppatieteen maisteriksi London School of Economicsista vuonna 2011, minkä jälkeen aloitin työt konsulttina McKinseyllä. Olen syntynyt vuonna 1987 Kauniaisissa ja asunut ulkomailla vietettyjä vuosia lukuunottamatta koko ikäni pääkaupunkiseudulla.

Lähdin ehdolle eduskuntavaaleihin koska ilmastonmuutoksen torjuminen, monopolien purkaminen ja työllisyyden parantaminen vaativat rohkeampia toimia. Olen esimerkiksi toiminut yhdessä Antero Vartian kanssa Suomen apteekkijärjestelmän uudistamiseksi siten, että nykyiset lääkkeiden hinnat muutettaisiin enimmäishinnoiksi ja apteekkiluvat myönnettäisiin kaikille tiukat pätevyysvaatimukset täyttäville hakijoille.

Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, ihmisistä välittäminen, tasa-arvo sekä ympäristön ja talouden kestävä kehitys. Haluan tehdä tutkimustietoon perustuvaa ja luontoa kunnioittavaa politiikkaa.

Kipinä politiikkaan syttyi minussa jo lapsena asuessani Yhdysvalloissa ja Bosniassa. Talousliberaali suurvalta sekä kommunismista ja sodasta toipuva valtio tekivät valtavan vaikutuksen ja ajoivat opiskelemaan politiikkaa ja taloutta. Toimivien ratkaisujen luomisessa on tärkeää ymmärtää talouden mekanismeja, mutta politiikkaan heittäydyn sydämelläni.

Elinaikanani on ehditty tehdä valtavia edistysaskeleita ja nostettu elintasoa niin Suomessa kuin globaalisti, mutta ympäristö ja ilmasto ovat maksaneet tästä liian suuren hinnan.

Nyt meidän täytyy tehdä töitä sen eteen, että ilmastonmuutos saadaan torjuttua ja pystymme jättämään tuleville sukupolville entistäkin paremman maailman.

www.mikkokiesilainen.com