Uudenmaan Vihreät nimesi 19.2. ehdokkaaksi vantaalaisen Maarit Kuusisaari-Bergströmin.

Maarit Kuusisaari-Bergström on eläkeläinen ja koulutukseltaan terveystieteiden maisteri, joka on toiminut yli 25 vuotta johtotehtävissä, viimeisimpänä Punaisen Ristin veripalvelussa. Hän ollut mukana luomassa pitkäjänteisiä strategioita ja suunnitelmia sekä vaihtoehtoisia malleja toiminnalle tuntemattomaan tulevaisuuteen varautumiseksi.

Kuusisaari-Bergström on Vantaa-Keravan hyvinvointialueella varavaltuutettuna, Terveyspalvelut jaoston varajäsenenä sekä HUS:n Tutkimus-, koulutus-, kehittämis- ja innovaatiolautakunnan jäsen (TKKI-lautakunta)

Hän löytää helposti vaihtoehtoisia ratkaisumalleja kokeiluun. Osallistavalla ja valmentavalla tyylillään hän auttaa muitakin kehittymään ja loistamaan. ”Yhdessä tekemällä saadaan paljon aikaan sekä vaikuttavaa toimintaa että sitoutumista. Antaudun mielelläni oppivaan ja oivaltavaan dialogiaan kaikkien kanssa, jotta paremmin ymmärrän eri mielipiteitä ja niiden taustoja.”

Hän uskoo, että tiedon ja tieteen avulla löydetään merkitykselliset ilmiöt ja osataan suunnitella keinot, joilla saadaan aikaiseksi vaikuttavuutta. Ilmiöitä kuten ikääntyminen tai mielenterveysongelmien lisääntyminen pitää seurata systemaattisesti ja peilata aikaan ja tutkittuun tietoon. Nopealla reagoinnilla saadaan muutos pienimmällä mahdollisella resurssoinnilla. Vanhusten palveluihin ja lasten ja nuorten tukemiseen pitää resursoida vahvemmin.

Kyse ei ole vain kopin otosta silloin kun elämä horjuttaa. Yhteiskunnan rakenteilla ja arvomaailmalla luodaan pohja pärjäämiselle. Myös niukkoina aikoina ja kriisien keskellä pitää saada aikaiseksi yli hallituskausien kestävät ratkaisut.

Kuusisaari-Bergström painottaa, että maapallon, tämän ainoan asumuksemme hyvinvointi ei voi enää olla kenellekään yhdentekevää. Nopea reagointi on myös Suomen etu, sillä elinkeinoelämä ja yritysmaailma kukoistaa tulevaisuudessa siellä, missä tehdään kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

Uudenmaan Vihreät on nimennyt eduskuntavaaleihin 2023 täyden listan. Vihreät haastaa Kokoomuksen ja SDP:n Uudellamaalla alueen suurimpana puolueena. Tuleva eduskuntavaalikampanja on Vihreiden historian suurin Uudellamaalla. Loput ehdokkaat julkaistaan tiistaina .

Aikaisemmin julkistetut ehdokkaat löytyvät Uudenmaan Vihreiden kotisivulta: Uudenmaan Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat. Aiemmin julkistetut ehdokkaat ovat:

Gyan Dookie, Espoo

Tiina Elo, Espoo

Reija Friman, Vantaa

Olga Gilbert, Vantaa

Janne Hirvasvuopio, Espoo

Inka Hopsu, Espoo

Outi Huusko, Tuusula

Saara Hyrkkö, Espoo

Harri Hölttä, Vantaa

Samuel Jyrinki, Järvenpää

Lilli Kahri, Sipoo

Tuire Kaimio, Vantaa

Sirpa Kauppinen, Vantaa

Timo Kilpiäinen, Espoo

Sanna Kivineva, Porvoo

Noora Koponen, Espoo

Santeri Leinonen, Hyvinkää

Tiia Lintula, Järvenpää

Mari Lotila, Porvoo

Markus Myllyniemi, Kirkkonummi

Leni Niinimäki, Nurmijärvi

Jarmo Pasanen, Lohja

Henna Partanen, Espoo

Eve Rämö, Vantaa

Matti Saarni, Vihti

Peppi Seppälä, Espoo

Tia Seppänen, Vantaa

Kati Sointukangas, Raasepori

Eva Tawasoli, Vantaa

Laura Tulikorpi, Kerava

Ville Tulkki, Espoo

Mikko Viilo, Vantaa

Samu Viitanen, Espoo

 

Lisätietoja:

Oskari Sundström, toiminnanjohtaja

oskari.sundstrom@vihreat.fi

045 124 2818


Uusien ehdokkaiden yhteystiedot:

Maarit Kuusisaari-Bergström, +358 40 1506422, maarit.kuusisaari@gmail.com