Uudenmaan Vihreät nimesi Jaakko Kyrön ja Tommi Liinalammen.

Tommi Liinalampi on espoolainen työttömyysturva-asiantuntija, yhteiskuntatieteiden maisteri ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen varavaltuutettu. Liinalampi haluaa nostaa päätöksenteon keskiöön kestävän talousajattelun, jossa kannetaan samanaikaisesti huolta sekä hyvinvointivaltion rahoituksesta että ilmaston ja ympäristön tilasta.

”Suomen on parempi olla talouden muutoksessa ennemmin edelläkävijä kuin perässähiihtäjä. Vain tällä tavoin meillä on työtä ja vaurautta myös tulevaisuudessa”.

Liinalampi ymmärtää julkisen talouden heikkenemisen koronakriisin ja Ukrainan sodan aiheuttaman inflaation myötä, mutta on samanaikaisesti huolissaan päättäjien asenteesta niin julkisten varojen käyttöä kuin tutkittua tietoa kohtaan. Liinalammen mukaan asennemuutoksen myötä säästyisi enemmän rahaa esimerkiksi koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

”Liian usein päätöksenteossa painottuu kestämätön ja kallis ”Kaikkea kivaa kaikille” -politiikka, jossa päättäjät kosiskelevat päätöksillään lähinnä oman äänestäjäkunnan ääniä. Kaikkien päätösten on pohjauduttava tutkimuksiin ja vaikuttavuusarviointeihin, eikä poliittiseen taktikointiin”, Liinalampi toteaa.

Jaakko Kyrö on Mäntsälästä kotoisin oleva ohjelmistoinsinööri ja hän on yli kahdenkymmenen vuoden ajan työskennellyt erilaisten järjestelmien kehityksessä. Kyrö on Vihreän Verkon puheenjohtaja ja toiminut aktiivisesti kuntapolitiikassa vuodesta 2013 lähtien.

“Ajan ennen kaikkea järkevää ja avointa hallintoa. Digitalisaatio mahdollistaa monia ihmisen arkea auttavia ja julkisen sektorin taloutta parantavia mahdollisuuksia, joita ei ole täysmääräisesti otettu käyttöön. Ohjelmainsinöörinä harmittelen, kuinka useasti suuret julkiset digihankkeet kariutuvat omaan monimutkaisuuteensa. Autetaan ihmistä – edistetään hyvää hallintoa.”

Uudenmaan Vihreät on nimennyt eduskuntavaaleihin 2023 täyden listan. Vihreät haastaa Kokoomuksen ja SDP:n Uudellamaalla alueen suurimpana puolueena. Tuleva eduskuntavaalikampanja on Vihreiden historian suurin Uudellamaalla. Kaikki Uudenmaan Vihreiden ehdokkaat ovat nyt julkaistu.

Aikaisemmin julkistetut ehdokkaat löytyvät Uudenmaan Vihreiden kotisivulta: Uudenmaan Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat. Aiemmin julkistetut ehdokkaat ovat:

Gyan Dookie, Espoo

Thomas Elfgren, Vantaa

Tiina Elo, Espoo

Reija Friman, Vantaa

Olga Gilbert, Vantaa

Janne Hirvasvuopio, Espoo

Inka Hopsu, Espoo

Outi Huusko, Tuusula

Saara Hyrkkö, Espoo

Harri Hölttä, Vantaa

Samuel Jyrinki, Järvenpää

Lilli Kahri, Sipoo

Tuire Kaimio, Vantaa

Sirpa Kauppinen, Vantaa

Timo Kilpiäinen, Espoo

Sanna Kivineva, Porvoo

Noora Koponen, Espoo

Maarit Kuusisaari-Bergström, Vantaa

Santeri Leinonen, Hyvinkää

Tiia Lintula, Järvenpää

Mari Lotila, Porvoo

Markus Myllyniemi, Kirkkonummi

Leni Niinimäki, Nurmijärvi

Jarmo Pasanen, Lohja

Henna Partanen, Espoo

Eve Rämö, Vantaa

Matti Saarni, Vihti

Peppi Seppälä, Espoo

Tia Seppänen, Vantaa

Kati Sointukangas, Raasepori

Eva Tawasoli, Vantaa

Laura Tulikorpi, Kerava

Ville Tulkki, Espoo

Mikko Viilo, Vantaa

Samu Viitanen, Espoo

 

Lisätietoja:

Oskari Sundström, toiminnanjohtaja

oskari.sundstrom@vihreat.fi

045 124 2818


Uusien ehdokkaiden yhteystiedot:

Jaakko Kyrö, jaakko.kyro@gmail.com, 050 4860212

Tommi Liinalampi, tommi.liinalampi@gmail.com, 040 5668246